Buitenaanleg definitief gekozen

De buitenaanleg in het Leopoldspark is besproken met de gemeente Leopoldsburg en definitief vastgelegd, zodat dit in de komende tijd ook kan worden uitgevoerd.

Voor het ontwerp van deze buitenaanleg hebben we beroep gedaan op de ervaring en kunde van bekwame landschapsarchitecten. En het concept mag gezien worden!

Zo zijn de beklinkerde doorgangen tussen rechter- en linkerwoonblok, zowel aan de Koningsstraat als de Stationsstraat, opgevat als een soort rode loper, die de passanten en bezoekers naar het gezellige binnenplein moeten leiden. Natuurlijk is niet gekozen voor een rode, maar wel voor een stijlvolle grijze klinker. Om dit effect van het “binnenleiden” nog te versterken, is er in overleg met de gemeente voor gekozen om deze “grijze loper” verder te laten lopen langs het voetpad van de Koningsstraat en Stationsstraat. Zo wordt de doorgang extra geaccentueerd.

Omwille van de sfeer en gezelligheid wordt er ook de nodige aanplantingen gedaan, zowel met lage beplantingen in perken als hogere beplanting (boompjes, …).

Hieronder ziet u een voorstelling van het concept van de buitenaanleg. Uiteraard bent u van harte welkom in het verkoopskantoor (Koningsstraat 39) om deze plannen in groter formaat te bekijken en om toelichting te vragen.

buitenaanleg Leopoldspark