OPGELET! Vlaamse Regering snijdt in de woonbonus.

Vanaf 2015 wordt de woonbonus (de fiscale renteaftrek voor wie een hypothecaire woonleningen heeft) regionale materie, omwille van de zesde staatshervorming. De Vlaamse overheid wordt op die manier verantwoordelijk voor dit systeem.

Wat al langer geweten was, is dat dit systeem onbetaalbaar dreigde te worden voor de Vlaamse overheid. De onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering hebben nu laten weten dat ze vanaf 2015 dit systeem zullen aanpassen. Koppels riskeren door deze wijzigingen jaarlijks tot 1300 euro te verliezen, en dat gedurende de looptijd van hun lening (vaak 20 jaar).

Wie reeds een hypotheeklening aanging of dat nog doet in 2014, is zeker van behoud van zijn rechten, al wordt de aftrek voor 2 jaar niet aan de index gekoppeld.

Wie wil weten wat er precies allemaal wijzigt, kan dit nalezen in het krantenartikel van de krant De Tijd:

http://netto.tijd.be/geld_en_gezin/belastingen/Vlaanderen_snoeit_fors_in_nieuwe_woonbonus.9526680-1624.art.

 

Wil u ook genieten van het oude systeem, dan is er maar 1 oplossing: nog dit jaar een eigen woonst kopen. En let op, de aktedatum telt, niet de datum van de compromis! Zorg er dus voor dat vóór 1 januari 2015 de akte door de notaris is verleden want anders riskeert u uit de boot te vallen voor het “oude” systeem.

 

Waarom dus nog langer twijfelen? Als u vandaag nog uw appartement in het Leopoldspark kiest en koopt, dan kan u nog genieten van de oude regeling ivm de woonbonus. Bovendien hebt u vandaag nog grote keuze tussen de verschillende appartementen én kan u nog de afwerkingsgraad volledig zelf kiezen.

 

Neem daarom contact op met het team van Leopoldspark voor een gesprek over uw droomappartement!