Leopoldsburg
leeft

Contact

leopoldspark-buurt-07

Een modern dorpsplein

leopoldspark-exterieur-03-crop

Een hedendaagse interpretatie van het dorpsplein van weleer. Op die ontwerpfilosofie is het 1.500 m² grote centrale binnenplein gebaseerd. De fraaie, rustgevende architectuur zorgt samen met de royale groenvoorzieningen en de verzorgde winkeletalages voor een open, hartelijke sfeer.

Leopoldspark is dan ook een plaats waar je vrienden en kennissen ontmoet en waar volop ruimte is voor nieuwe contacten. Het aanpalende woonzorgcentrum zorgt voor een leuke generatiemix. Op het plein en in de winkeltjes wisselen jong en oud nieuwtjes uit of delen ze borrelhapjes in de brasserie.

Alles dichtbij

Kunt u zich trouwens voorstellen dat u het merendeel van uw boodschappen doet op een paar stappen van uw voordeur? In Leopoldspark is het zomaar mogelijk. Beneden op het plein doet u uw inkopen in de buurtsupermarkt en haalt u uw favoriete pistolets bij de warme bakker. Leopoldspark zélf vormt immers de doorsteek tussen twee bruisende winkelstraten.

Beleef het
hier

leopoldspark-buurt-08

Uitgebreid shoppen

In uw directe omgeving kan u naar hartelust shoppen op de belangrijke winkelboulevards die de gemeente telt. Zo moet u voor een nieuwe zonnebril, trendy jasje of een spannend boek louter langs uw buren.

Moe van het rondwandelen? Dan kan u op een van de vele terrasjes volop genieten van een warme koffie, een vers getapt biertje of een glaasje cava.

Het bekende Koningin Astridplein ligt vlakbij. In de omgeving koopt u op de zaterdagmarkt uw verse groenten en fruit. Op zondag (van april tot november) gaat u op de lokale rommelmarkt speurneuzen naar vinyl LP’s of naar een art deco tafellampje.

School en vrije tijd

De twee belangrijkste scholen in de omgeving bevinden zich op wandelafstand. Na een paar minuten zet u uw kroost af aan de schoolpoort van Sint-Michiel Leopoldsburg of GO Leopoldsburg. Als uw kinderen al wat ouder zijn, leggen ze in géén tijd de weg naar school per fiets af.

Tijd voor sport en ontspanning? Een van de bekendste wandelparken van Leopoldsburg ligt op een steenworp afstand. Verderop geniet u van een frisse duik in het moderne openbaar zwembad terwijl de kids zich uitleven in de bijhorende avonturenspeeltuin. De hele streek wordt trouwens doorkruist door diverse fietsroutes die het ontdekken waard zijn.

Een gulle glimlach en even vriendelijk zwaaien;

Leopoldsburg leeft en dat voel je.

Kaart
Leopoldsburg

Leopoldspark

Leopoldspark